Onderhoud Oldtimers

Onderhouden betekent ervoor zorgen dat het voortbestaan van het voertuig verzekerd wordt. Tijdens het onderhoud wordt niet enkel de olie ververst maar dient alles wat letterlijk "gesmeerd moet lopen", gesmeerd te worden. Dus moeten alle delen die onderhevig zijn aan slijtage gecontroleerd en desgevallend vervangen worden.

Verder is dit het moment om andere eventuele onregelmatigheden vast te stellen, zoals bijvoorbeeld beschadigde banden, beschadigingen van verf of steenslag, lagen ter voorkoming van roest, loskomende bevestigingen van om het even welk cruciaal onderdeel. Beter voorkomen dan genezen is ook hier van toepassing.

 

Check-list

Voor voertuigen die nieuw in onze werkplaats zijn stellen wij graag voor om een check list op te stellen. Deze check list is een lijst van zeven bladzijden die na het invullen ervan een vrij duidelijk beeld geeft van de algemene staat van het voertuig.

Bij elk punt van de check list is er keuze uit vier waarderingen namelijk: goed, op te volgen, te vervangen/herstellen of gevaarlijk. De mate van hoogdringendheid kan per punt verschillen en is bepalend voor de planning van eventuele ingrepen.